Katoenen dekbed

Ben je op zoek naar een dekbed van katoen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen een ruim assortiment dekbedden in diverse maten en dessins. Op die manier is er voor ieder wat wils dus zeker ook voor jou!

Waarom een katoenen dekbed?

Naast dat katoen natuurlijk een natuurproduct is is het ook erg prettig om te gebruiken als bedlinnen. Dat is ook de reden dat katoen het meest hiervoor gebruikt wordt. Een katoenenen dekbed ademend goed en is vochtregulerend. Ook voelt het zacht aan en is het een erg sterk materiaal. Katoen heeft de eigenschap zich naar het lichaam te vormen. De laatste tijd komen er steeds meer soorten materialen maar deze zijn niet allemaal even geschikt.

Nadelen van een katoenen dekbed zijn:

  • Katoen isoleert minder dan andere materialen
  • Voor mensen die het snel koud hebben is katoen niet aan te raden

Voordelen van een katoenen dekbed zijn:

  • Het is over het algemeen goedkoop
  • Het is een natuurlijk materiaal
  • Geschikt voor mensen die het snel warm hebben
  • Ventileert goed
  • Katoen is licht en lekker luchtig
  • Katoen is ook makkelijk te wassen
  • Zeer geschikt voor mensen met een allergie

Wasvoorschrift katoenen dekbed

De meeste mensen staan er misschien niet bij stil dat dekbedden gewassen worden. Toch is dit een heel goed idee omdat je er elke dag gebruik van maakt. Indien je wasmachine groot genoeg is kan het dekbed in de wasmachine of breng het naar de stomerij. Transpiratiekringen zijn helaas niet te verwijderen omdat het een soort zuur betreft. Let er wel op dat een dekbed altijd iets kan krimpen in de was en ook de dikte kan minder worden. Aangeraden wordt om het dekbed dagelijks luchten, dan kom je al een heel eind.

Katoenen dekbed eigenschappen

Katoenen dekbedden zijn dekbedden van een natuurlijk product. Katoen isoleert en ventileert goed waardoor het, met name, geschikt is voor mensen die het snel warm hebben in bed. Qua prijs is katoen ook goedkoper dan andere materiaalsoorten, zoals dons of wol. waardoor katoen aantrekkelijker wordt. Een groot voordeel is natuurlijk dat het ook goed wasbaar is. Eigenlijk heeft een dekbed van katoen alleen maar voordelen. Zeker voor mensen met een allergie is het aan te raden om voor een dergelijk dekbed te gaan en niet voor synthetische materialen en dergelijke.