2-persoons dekbed

Je hebt een nieuw 2-persoons dekbed nodig. Maar je wilt wel een goede keuze maken, want je slaapt er tenslotte heel wat uurtjes per jaar onder. Dan wil je een dekbed dat helemaal bij jou past. Het moet niet te warm zijn, maar ook niet te koud. Verder moet je letten op de juiste maat voor je bed. En welk materiaal is het meest geschikt voor jou? Wol, dons, bamboe of synthetisch? Als je je even verdiept in alle soorten en mogelijkheden, koop je een 2-persoons dekbed dat past bij jou, je wensen en je bed. We zetten alles waar je op moet letten even op een rij.

 

Zo kies je je nieuwe 2-persoons dekbed

Het kan best lastig zijn om het voor jou perfecte 2-persoons dekbed te kopen. Er is zoveel keus en er zijn zoveel merken! Dekbedden zijn er in allerlei materialen, warmteklassen, maten en uitvoeringen. Zo zijn er dekbedden met een natuurlijke en een synthetische vulling. Daarnaast heeft elk 2-persoons dekbed een warmteklasse. Warmteklasse nummer 1 is het warmst en klasse 4 het koelst, dus geschikt voor warme zomernachten. Verder kun je kiezen uit een enkel dekbed of een 4-seizoenen dekbed, dat bestaat uit twee delen van verschillende diktes die je in de winter met drukkers of klittenband aan elkaar vastmaakt.

Welke maat 2-persoons dekbed moet je kopen

Bij de aanschaf van een 2-persoons dekbed komt meer kijken dan je denkt. Je moet ook even goed nadenken welke maat past bij je bed én je wensen. De breedte van een 2-persoons dekbed is 200 centimeter, maar je kunt kiezen uit twee lengtes: 200 of 220 centimeter. Welke maat je het beste kunt kiezen, hangt af van onder meer je eigen lengte. Als je niet zo groot bent, is een lengte van 200 centimeter prima. Ben je wat langer en wil je ‘s nachts geen koude voeten? Dan kun je beter een 2-persoons dekbed van 220 centimeter lang kopen. Een 2-persoons dekbed past natuurlijk goed bij een standaard 2-persoonsbed, maar is ook geschikt voor een twijfelaar of een bed van 160 cm breed.

Natuurlijk materiaal voor je 2-persoons dekbed

Heb je besloten welke soort en welke maat dekbed je wilt kopen? Dan is het nu tijd om te kiezen welke vulling je nieuwe 2-persoons dekbed moet hebben. Je kunt kiezen uit synthetisch materiaal en een aantal natuurlijke materialen. Ben je een koukleum en wil je een vederlicht dekbed dat heel goed isoleert en ventileert? Het natuurproduct dons is dan een goede keuze voor jou. Voor mensen die ‘s nachts veel zweten is een wollen dekbed ideaal. Wol reguleert vocht namelijk heel goed en is ook nog eens lekker warm. Lijkt wol je te dik en te zwaar? Ga dan voor een katoenen dekbed. Katoen is lichter dan wol en je kunt het goed wassen. Heb je het snel warm in bed? Een (zomer)dekbed van bamboe of zijde is dan perfect voor jou.

Liever een synthetisch 2-persoons dekbed?

Ben je allergisch voor huisstofmijt, wol of veren? Of wil je liever niet te veel uitgeven aan je nieuwe 2-persoons dekbed? Een synthetisch dekbed is dan een prima alternatief. Dit type dekbed is gevuld met microvezels of holle vezels. Ook zijn synthetische dekbedden licht, ventileren goed tot zeer goed en kunnen tot 60 graden Celsius gewassen worden. Synthetische dekbedden zijn er in verschillende soorten, uitvoeringen en diktes, van luchtige zomerversies tot lekker warme 4-seizoenenuitvoeringen. Slaap lekker onder je nieuwe 2-persoons dekbed!