Wanneer is een dekbedovertrek van 120×150 centimeter geschikt?

Een dekbedovertrek met de afmetingen van 120 bij 150 centimeter is geschikt voor de kleintjes onder ons. Het wordt ook wel een junior dekbedovertrek of een peuter dekbedovertrek genoemd, vandaar dat dit dekbedovertrek kleiner is in de lengte. Het dekbedovertrek van 120 bij 150 centimeter past heel goed in een peuterbedje. Een peuterbedje is vanzelfsprekend kleiner dan een bed voor volwassenen, waardoor dit kleinere dekbedovertrek de ideale afmetingen hiervoor heeft. Je kindje zal zo niet meer onder een te lang dekbed en dekbedovertrek slapen en het dekbedovertrek zal gegarandeerd ook niet meer op de grond hangen. Dit junior dekbedovertrek is dus niet alleen functioneel, maar het ziet er ook nog eens mooier uit in het bedje voor peuters.

In welke materialen is een dekbedovertrek van 120×150 centimeter verkrijgbaar?

Het dekbedovertrek van 120 bij 150 centimeter is verkrijgbaar in meerdere soorten materialen. Hierbij kun je kiezen uit:
– Flanel
– Katoen
– Katoen-polyester
– Microvezel
– Percale katoen
– Polyester-katoen

Het is echt maar net waar jij, of beter gezegd je kindje, van houdt. Ieder materiaal beschikt over zijn eigen eigenschappen. Een katoenen dekbedovertrek absorbeert bijvoorbeeld goed en is heel ademend, terwijl een flanellen dekbedovertrek super zacht en warm is. Een dekbedovertrek van microvezel is enorm soepel en een dekbedovertrek van polyester-katoen is eveneens zeer soepel en het kreukt vrijwel niet. Tot slot is een dekbedovertrek van percale katoen vochtabsorberend, goed ademend, en heel fijn en zacht. Uiteraard kun je daarnaast ook kiezen uit de mooiste designs en patronen, speciaal gericht op de junioren. Van dekbedovertrekken met de grootste voetbalclubs of de stoerste superhelden, tot dekbedovertrekken met prachtige prinsessen of fleurige hartjes. Ga dus voor het dekbedovertrek dat past bij jouw kind. Voor je het weet ligt de kleine al onder dat heerlijke dekbedovertrek te slapen.

Jouw perfecte dekbedovertrek 120×150 vind je bij Beddengoed Expert

Er is niks fijner dan dat je ’s avonds in bed stapt waarbij het beddengoed net verschoond is en dus heerlijk fris ruikt en voelt. Gemiddeld breng je namelijk meer dan 8 uur per dag door in bed. Om lekker in bed te kunnen liggen, heb je onder andere het juiste maat dekbedovertrek nodig. Dit, zodat het precies om je deken past. Niets vervelender namelijk dan een dekbedovertrek dat te groot is, waardoor er ruimtes zijn waar je geen deken hebt zitten. Bij Beddengoed Expert ben je aan het juiste adres op het gebied van onder andere dekbedovertrekken in diverse maten, kleuren en soorten. Het grote voordeel van Beddengoed Expert is dat je direct een compleet overzicht hebt van producten waar jij naar op zoek bent. En nee, niet van één of twee aanbieders, maar van heel veel verschillende aanbieders. Zo maak jij direct de juiste keuze en daar hoef je niet eens je bed voor uit te stappen!