Dekbedovertrek 200×200

Een dekbedovertrek in het formaat 200x200cm is een standaard formaat in de wereld van heerlijk slapen. Hieronder vind je een overzicht van dekbedovertrekken in dit formaat van verschillende online aanbieders. Klik op het dekbedovertrek 200×200 dat jou het meest aantrekt en bestel deze eenvoudig bij de desbetreffende aanbieder.

 

Hoe groot is een dekbedovertrek van 200x200cm?

Hoe groot een dekbed zijn moet, hangt af van de grootte van het bed. Bij een 140 of 160 x 200 cm bed kies je voor een 200x200cm dekbed. Dit heeft gewoonweg te maken met het warm blijven, want als jouw partner zich omdraait en het dekbed meeneemt, kom jij bij een te klein dekbed te kort en lig je in de kou. Uitgangspunt is daarom dat een dekbed aan beide kanten van het bed minimaal 20cm overhang heeft. Bij een normaal twee-persoons bed wordt dat dan 200x200cm.

In welke materialen is een dekbedovertrek van 200x200cm te verkrijgen?

Gedurende de nacht zweet ieder mens en zodoende moet een dekbedovertrek vocht op kunnen nemen. In principe geldt dat een katoenen dekbedovertrek het best vocht opneemt. Om te voorkomen dat de overtrek vochtig wordt en vooral blijft, moet ook de tijk, het buitengedeelte van het dekbed zelf vocht kunnen opnemen. Hier geldt dus dat een katoenen tijk ondersteunend werkt. Dekbedovertrekken zijn over het algemeen te verkrijgen in katoen, satijn-katoen of fleece.

Er is nog een andere katoensoort, die anders geweven is en alleen daardoor al lekker aanvoelt. Overtrekken gemaakt van deze percale katoen voelen zachter aan dan gewone katoenen dekbedovertrekken. Ideaal voor kleinere kinderen, mensen met huidproblemen en soms, gewoon omdat ze zo lekker aanvoelen. Een dekbed dat bij je past, in combinatie met een lekker aanvoelende overtrek, draagt bij aan heerlijk slapen.

Omdat steeds meer mensen te kampen hebben met een allergie, is het van groot belang het juiste dekbed en de juiste dekbedovertrek te kiezen. Wie nogal koud is aangelegd, zal heel tevreden zijn met een donzen – of een wollen dekbed, voorzien van een percale katoenen overtrek. Wie last heet van een allergie kan beter voor een synthetisch – of bamboe dekbed kiezen, in combinatie met een microvezel overtrek.

Dekbedovertrek van 200x200cm

De standaardmaat dekbedovertrek voor een gewoon bed is 200x200cm. In deze maat zijn heel wat mooie overtrekken te vinden. Eenvoudig, een druk patroon of iets heel romantisch. Zo kun je dus een dekbedovertrek kiezen die bij jouw stemming past. Je hebt de rust van de Riviera Maison Amsterdam, de warmte van de Oilily Mellow Rose of het moderne van de Esprit Nampa flanel. Voor de zomerse dagen is er bijvoorbeeld de Marjolein Bastin Rozentuin of de Cinderella Primrose. Iedere dekbedovertrek heeft zo zijn eigen charme en geeft direct weer hoe de sfeer is. Een mooie overtrek, die ‘s nachts voldoende ruimte en warmte biedt, is goud waard. Niet alleen omdat het je helpt lekker te slapen, maar ook omdat het motief je vrolijk maakt. Zeker wanneer je een dekbedovertrek van 200x 200cm neemt, want die beslaat maar liefst 4 m2 aan oppervlakte. Iets waar je gewoonweg niet langs kunt kijken.